Do jej produkcji wykorzystaliśmy certyfikowaną witaminę D – Quali-D®. To najwyższej jakości witamina D pozyskiwana z lanoliny, wełny żywych i zdrowych owiec, żyjących na australijskich i nowozelandzkich pastwiskach. Dzięki drobno rozproszonym cząsteczkom, pozyskanym w specjalistycznych, szwajcarskich laboratoriach, Quali-D® charakteryzuje się bardzo stabilną formą. Ten innowacyjny proces sprawił, że w preparacie Aura Herbals znajdziesz witaminę D naturalnego pochodzenia, która jest jeszcze szybciej i łatwiej wchłaniana przez organizm ludzki.
Kolagen morski NatiCol® to najwyższej jakości hydrolizat kolagenowy ekstrahowany ze skór rybich. Stworzony przez francuską firmę Weishardt Group, obecną na rynku i budującą zaufanie już od ponad 180 lat. Cząsteczki kolagenu NatiCol® mają średnią masę cząsteczkową 4000 daltonów. Jest to mniejsza wartość niż granica przenikalności jelita, dzięki czemu kolagen w preparatach Aura Herbals cechuje się bardzo wysoką przyswajalnością.
Otoczka kapsułki z celulozy roślinnej odpowiednia dla wegan i wegetarian.
Borówka czarna to roślina powszechnie występująca w Azji, Ameryce Północnej i Europie. W Polsce występuje przeważnie na leśnych obszarach. Owoce borówki czarnej zawierają antocyjany – cenne związki chemiczne z grupy flawonoidów.
Aksamitka wzniesiona to roślina z gatunku astrowatych o pomarańczowych i żółtych kwiatach zawierających luteinę i zeaksantynę.
Aksamitka rozpierzchła to gatunek pochodzący z Meksyku i Ameryki Środkowej. Posiada charakterystyczne żółtopomarańczowe kwiaty. Aksamitka rozpierzchła często uprawiana jest jako roślina ogrodowa. Kwiaty aksamitki są bogate w luteinę – żółty barwnik roślinny z grupy karotenoidów.
Miłorząb japoński (ginkgo biloba) ze względu na swoje właściwości często stosowany jest w krajach Dalekiego Wschodu. Sproszkowane liście miłorzębu wykorzystuje się do przyrządzania naparów i nalewek. Prażone nasiona miłorzębu japońskiego to także popularny przysmak kuchni azjatyckiej.