Menu

534 229 890 lub sklep@auraherbals.pl

Kup jeszcze za 79 a otrzymasz wysyłkę GRATIS

Miód Manuka MGO 400+ (500g)

Najwięcej korzystnych właściwości miodu, tj. wzmocnienie odporności, poprawa stanu skóry i pracy układu pokarmowego.

wysyłamy w 24h

Producent: Manuka Health

Ten produkt nie był jeszcze oceniany

Cena : 258,00

Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Telefon:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Poleć znajomemu
Nadawca:
E-mail znajomego:
Wiadomość:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Miód Manuka MGO 400+ (500g)
Nowozelandzki, Aktywny Miód Manuka MGO™ 400+ 500 g to najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Bardzo wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO™ 400+).

Bardzo wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka:

  • wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego,
  • dobroczynne działanie dla układu immunologicznego,
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry.

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.

Naukowo potwierdzone właściwości

Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Dokładne źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.

Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008

Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).

Skład:
miód z krzewu Manuka

Kraj pochodzenia i producenta:
Nowa Zelandia.

Opinie klientów


Ostatnio oglądane produkty



© Aura Glob Trade. Wszelkie prawa zastrzeżone. All Rights Reserved

Oprogramowanie KQS.store